Premijera nove Toyote C-HR potpuno elektrificirane game

Premijera nove Toyote C-HR potpuno elektrificirane game

Uz značajnu nadogradnju svih dijelova popularnog SUV-a, Toyota u novi C-HR donosi tri opcija motora: dva klasična hibrida i jedan plug-in hibrid s povećanim dosegom isključivo na struju

Toyota je predstavila novu generaciju svojeg vrlo popularnog SUV-a u C segmentu, namijenjenoga stilski osviještenim i urbano orijentiranim vozačima – C-HR je sada još dinamičniji, atraktivniji i radikalniji. Nastavljajući se na postojeće odrednice dizajna, i novi model također odaje dojam “koncepta na cesti”, jer se ističe vrlo neobičnim i futurističkim linijama karoserije, uz dramatične i oštre linije panela te avangardni oblik koji spaja dojam SUV-a i coupéa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Toyoti kažu kako je nova inačica dizajnirana i razvijena u Europi, a tu će se i proizvoditi za europsko tržište, pa se nadaju da će i dalje to biti njihov najprodavaniji model na našem kontinentu.

Od noviteta na ovom modelu iz Toyote ističu prvi puta ugrađene kvake potpuno poravnate s površinom vrata, kotače koji će biti promjera do 20 cola, dvobojnu karoseriju koja crnom bojom naglašava krov i stražnju četvrtinu vozila te potpuno novi svjetlosni potpis sprijeda i straga. U unutrašnjosti dolaze novi premium materijali, kabina potpuno fokusirana oko vozača, novi digitalni zaslon dijagonale 12,3″ te napredni sustavi pomoći u vožnji. Nova Toyota C-HR podržavat će i digitalni ključ, tj. bit će je moguće otključati samo mobitelom. Ugrađena je i podrška za sustave Apple CarPlay i Android Auto.

Nove tehnologije recikliranja i proizvodnje materijala osigurale su da ovaj model koristi dvostruko više reciklirane plastike u odnosu na prethodnika, pa su mu, primjerice, presvlake sjedala načinjene od materijala dobivenog recikliranjem PET boca.

Kad je riječ o pogonima, sva tri motora u ponudi bit će elektrificirana. Tu su dva klasična hibrida, 1,8 (140 KS) i 2,0 litreni (198 KS) benzinci, uz potpuno novi 2,0-litreni plug-in hibrid (223 KS), koji će dolaziti i s pametnim sustavom vožnje s četiri pogonska kotača (AWD-i). PHEV model nudit će napredno iskustvo vožnje isključivo na struju, pa će ga se moći voziti kao i neke 100% električne modele, samo jednom pedalom, uz pojačano regenerativno kočenje. Vozilo će automatski prilagođavati način rada uvjetima na cesti i odabranoj ruti, samo će uključivati potpuno električni način rada ako vozač uđe u zonu niskih emisija, a računalo će optimizirati potrošnju baterije te predlagati lokacije za punjenje iste.

Najsnažniji model od 0 do 100 km/h ubrzavat će za 7,4 sekunde, a najviša brzina bit će mu 180 km/h. S punom baterijom, kapaciteta 13,8 kWh, PHEV model na struju može prijeći 66 kilometara.

YouTube MP3 - Hotmail
1