Preko otoka pa oko semafora: glup i opasan prometni prekršaj snimljen u Zagrebu

Preko otoka pa oko semafora: glup i opasan prometni prekršaj snimljen u Zagrebu

Još jednom snimkom prometne nekulture "počastio" nas je nepoznati vozač iz Zagreba. Snašao se tako što je preko pješačkog otoka zaobišao semafor na kojem je bilo crveno i – nastavio vožnju

Na poznatoj Facebook stranici Prometne zgode i nezgode ponovno je osvanuo jedan video, snimljen dashcam kamerom u Zagrebu, na Zagrebačkoj aveniji. Kako se lijepo vidi iz priloženoga, vozači u koloni usporavaju nalaskom na semafor, koji spaja ulicu Srednjaci sa spomenutom avenijom. Na semaforu je upaljeno crveno svjetlo, no to vozaču starijeg (kako se čini Opela) karavana to nimalo ne smeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Majstor” se dosjetio, pa je skrenuo ustranu, zaobišao cijeli semafor, automobile koji uredno čekaju na zeleno, pa se opet uključio u promet, hineći da se uključuje sa sporedne ceste. Nevjerojatno, glupo, opasno, ali i prije svega – kažnjivo.

Događaj je snimljen 30. kolovoza u poslijepodnevnim satima, a nadamo se da je netko s pristupom originalnoj snimci (i registracijskoj oznaci prekršitelja) o svemu obavijestio policiju.

YouTube MP3 - Hotmail
1