Predstavljene obnovljene Škoda Scala i Kamiq

Predstavljene obnovljene Škoda Scala i Kamiq

Nedavno najavljeni facelift predstavljen je javnosti, a donosi vizualno osvježenje vanjštine, poneku sigurnosnu funkciju te isključivo benzinske TSI motore za novi Škodin kompaktni SUV i karavan

Novi, nešto progresivniji dizajn i tehnička unaprjeđenja glavne su odrednice novih Škodinih modela Kamiq i Scala, predstavljenih 1. kolovoza. Sukladno ranijim najavama, ovaj facelift ne donosi radikalan zaokret, već manju modernizaciju oba modela, koje u Škodi smještaju u klasu kompaktnih gradskih SUV-ova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvana će se nove inačice istaknuti nešto izmijenjenom i naglašenijom prednjom maskom s prepoznatljivom “rešetkom”, stanjenim LED svjetlima te istaknutijim odbojnicima, koji će vozilima dati robusniji izgled. Tu je i najavljeni izgled stiliziranih “krila” sprijeda, koje dijele masku na tri dijela, element koji je ponovljen i straga na difuzoru.

Škoda Scala
Škoda Scala interijer

Od sigurnosnih poboljšanja, posebice za europsko tržište, Škoda Kamiq i Scala uvode pomoć pri naglom kočenju i izbjegavanju sudara, prepoznavanje pješaka, automatizirano zadržavanje u kolničkoj traci te prepoznavanje prometnih znakova. U svim modelima standard će biti 8-inčni instrumentni zaslon te 8,25-inčni središnji infotainment zaslon.

Škoda Kamiq Monte Carlo
Škoda Kamiq

Kad je riječ o pogonima, nove će inačice dolaziti isključivo s benzinskim TSI motorima generacije evo2, snage od 95 pa do 150 KS. U ponudi će biti biti 1.0-litreni trocilindraš s 95 KS i ručnim 5-stupanjskim mjenjačem, potom motor iste zapremnine ali snage 115 KS i uparen sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatikom, dok vrh ponude čini 1,5-litreni motor s 4 cilindra, 150 KS i istovjetnim mjenjačima kao snažniji trocilindraš.

Škoda Kamiq

Oba modela dolaze u tri razine opreme (Essence, Selection i Monte Carlo) s ukupno šest različitih izvedbi. Tvornički su dostupni kotači od 16″, 17″ ili 18″, devet boja, a najekskluzivnija inačica (Monte Carlo) ističe se crnim dodacima na karoseriji i sportskom opremom.

Cijene se ne bi trebale značajno promijeniti u odnosu na postojeće modele Scale i Kamiqa, a o dostupnosti facelift modela na tržištu iz Škode će izvijestiti naknadno.

Više o svim novostima u ovim modelima pronađite i u priloženoj galeriji.

YouTube MP3 - Hotmail
1