Predstavljen Polestar 2 – električna performance limuzina s 500 km autonomije

Predstavljen Polestar 2 – električna performance limuzina s 500 km autonomije

Polestar je pred ženevsku premijeru predstavio svoj novi model, Polestar 2. Riječ je o električnom fastbacku koji bi vrlo lako mogao biti prvi pravi konkurent teslinom Modelu 3.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se i očekivalo Polestar 2 se temelji modularnoj platformi CMA koju je razvio Volvo, od kojeg se nedavno i odvojio u zasebnu marku. Nadalje, ovaj automobil pokreću dva električna motora kombinirane snage od 300 kW, odnosno 408 KS te najvećeg okretnog momenta od 660 Nm. Tu je i u podnicu ugrađena baterija kapaciteta 78 kWh, a to bi trebalo biti dovoljno za autonomiju od oko 500 km (WLTP).

Svojim vanjskim dizajnom Polestar 2 uvelike podsjeća na raniju studiju Volvo 40.2, a vanjština je dobrim dijelom inspirirana i modelom Polestar 1. Među glavnim značajkama interijera treba prvenstveno istaknuti novi Android infotainment sustav kojim će se upravljati putem 11-inčnog središnjeg zaslona.

Početna cijena ovog automobila će u Njemačkoj kretati od 39.900 eura. Ipak, valja reći da će tijekom prve godine prodaje biti dostupna samo izvedba Launch koja će na spomenutom tržištu stajati 59.900 eura. Kupcima će biti ponuđen i Performance paket koji će uključivati Öhlins amortizere, Brembo kočnice i 20-colne kotače jedinstvenog dizajna. Paket uključuje i zlatno žute sigurnosne pojaseve, kočione čeljusti i poklopce ventila.

Kao i kod plug-in hibridnog coupea, Polestar 1, novi Polestar 2 EV će biti dostupan samo za naručivanje putem interneta. Kupci će moći izravno kupiti novi EV, a Polestar će kasnije ponuditi uslugu pretplate. Proizvodnja modela Polestar 2 će krenuti početkom 2020. godine u Kini. Prvo će biti dostupan u Kini, SAD-u, Kanadi, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Podijeli:
1