Predstavljen Opel Crossland X

Predstavljen Opel Crossland X

Izvana privlačan i kompaktan, prostran i svestran iznutra s trendovskom dvobojnom karoserijom i kul izgledom SUV-a, to je posve novi Opel Crossland X. Ovaj svestrani gradski crossover (CUV, Crossover Utility Vehicle) drugi je član opelove obitelji X u B segmentu gdje će se pridružiti prodajnom hitu, Mokki X.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Veći Grandland X bit će predstavljen u kompaktnoj klasi (C-segmentu) nešto kasnije ove godine. Opel tako započinje svoju proizvodnu ofenzivu “7 u 17” u sklopu koje će se tijekom 2017. predstaviti čak sedam novih modela. Dva novopridošla modela iz linije X spojit će najbolje iz dva svijeta: automobili su to modernog dizajna sa svim prednostima SUV-a i atributima koji savršeno odgovaraju urbanom stilu života. To su opelovi modeli koji nude ono nešto X-tra. Opel Crossland X bit će premijerno predstavljen 1. veljače u Berlinu.

U usporedbi s Opel Mokkom X, koja dolazi s opcijskim pogonom na sva 4 kotača radi povremene vožnje izvan utabanih cesta, Crossland X svojim je vanjskim dimenzijama predodređen za urbana područja. Svojom je dužinom od 4,21 metra Crossland X 16 cm kraći od Astre, dok je istovremeno 10 cm viši. Putnici tako mogu uživati u povišenom položaju, a time i izvrsnoj preglednosti. Kupci koji traže još bolje iskustvo mogu dodatno poboljšati osjećaj prostranosti opcionalnim panoramskim staklenim krovom.

Novi opelov model nudi inovacije koje će svakodnevnu vožnju učiniti sigurnijom, udobnijom i lakšom. Samo su neki od primjera toga prilagodljiva prednja svjetla (AFL) s Full-LED tehnologijom, projekcijski zaslon i panoramska stražnja kamera koja pokriva kut od 180 stupnjeva zajedno s naprednom pomoći pri parkiranju (Advance Park Assist), upozorenje u slučaju frontalnog sudara uz otkrivanje pješaka (Forward Collision Alert with pedestrian detection) i autonomno kočenje u slučaju nužde (Emergency Braking), sustav koji reagira ako je vozač umoran (Driver Drowsiness System), pomoć pri držanju prometne trake (Lane Keep Assist), prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine i upozorenje na objekt u mrtvom kutu (Speed Sign Recognition and Side Blind Spot Alert)…

Opel Crossland X dolazi i s mogućnostima povezivanja karakterističnima za Opel zahvaljujući servisu OnStar kao i informacijsko-multimedijskoj tehnologiji IntelliLink koja je kompatibilna s platformama Apple CarPlay i Android Auto, uključujući dodirne zaslone u boji najveće dijagonale 20,3 cm.

Vozač i suvozač mogu uživati u prednostima nagrađivanih ergonomskih sjedala s AGR-ovim certifikatom (Aktion Gesunder Rücken, Pokret za zdrava leđa), pri čemu je Opel jedini proizvođač koji nudi takvu udobnost u ovom segmentu (i to u Crosslandu X i Mokki X). Zapremina prtljažnika od 410 litara, bez preklapanja naslona stražnje klupe, vodeća je u klasi. Putnici na stražnjoj klupi mogu prilagoditi svoj položaj za 150 mm naprijed i natrag te tako mogu povećati prostor za noge ili prilagoditi kapacitet prtljažnika, što čini Crossland X još svestranijim.

Podatke o motorima i mjenjačima modela Crossland X Opel za sada nije objavio.

Podijeli:
1