Predstavljen i vanjski izgled novog Renault Clia

Predstavljen i vanjski izgled novog Renault Clia

Nakon jučerašnje online premijere interijera, danas je na red stigla i online premijera eksterijera nove generacije modela Clio. Kako je jučer i najavljeno novi Clio je dizajniran pod motom revolucija iznutra i evolucija izvana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vanjski dizajn tako ne predstavlja veliki odmak od vanjštine prethodnika, odnosno trenutnog modela, no ipak novi Clio djeluje značajno otmjenije i elegantnije te sasvim sposoban da odvuče kupce od konkurencije. Vanjštinom, podjednako kao i interijerom.

Kao što možete vidjeti na priloženim slikama novi je Clio kombinacija elemenata trenutnog modela, većeg Méganea, kao i nekih novih značajki. Kombinacija svega navedenog čini novi Clio vizualno zrelim, no opet mladenački svježim i dinamičnim. Konačni rezultat bi se trebao podjednako svidjeti starima i mladima, muškim i ženskim kupcima.

Posebno se ističu veća maska i novi poklopac motora, novi branici, standardna LED svjetla i sl. Nadalje, Clio će biti dostupan i s raznim mogućnostima personalizacije, a tu je i 10 boja eksterijera, uključujući i dvije nove Valencia narančastu i Celadon plavu.

Posebno treba istaknuti izvedbu RS Line koja zamjenjuje dosadašnji GT-Line. Clio RS Line će se odlikovati posebnim aero paketom, 17-colnim naplacima, sportskim sjedalima posebnim presvlakama, aluminijskim pedalama te raznim ukrasnim elementima.

Iako automobili iz generacije u generaciju rastu to nije slučaj s petom generacijom ovog modela. Naime, ukupna duljina mu iznosi 4048 mm, što ovu izvedbu čini 14 mm kraćom od prethodne. Unatoč tome unutrašnjost je prostranija zahvaljujući naprednije osmišljenom interijeru, novim sjedalima i činjenici da je 65 mm širi od prethodnika (1798 mm). Nadalje, visina je smanjena za 30 mm pa ona sada iznosi 1440 mm.

Također, narasla je i zapremina prtljažnika te ona sada iznosi 391 l, što je rezultat koji Clio u tom pogledu smješta u vrh segmenta. Također, tu su i dodatni pretinci i prostora za ostavu manjih predmeta unutar putničke kabine.

Tehnički podaci još uvijek nisu službeno objavljeni pa ćemo na njih još malo pričekati. Prvi javni nastup za novi Clio će biti onaj na ženevskom auto salonu u ožujku.

Podijeli:
1