Predstavljen novi BMW Z4

Predstavljen novi BMW Z4

BMW je napokon predstavio novu generaciju modela Z4. Konkretnije, ovaj je roadster predstavljen u izvedbi M40i, a već je na prvi pogled očita bliskost prošlogodišnjem najavnom konceptu. Glavne karakteristike vanjskog dizajna su široka obiteljska maska, veći otvori za usis zraka, prema natrag povučena svjetla te dugački poklopac motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, ističu se položenije vjetrobransko staklo, veliki otvori za hlađenje u prednjim blatobranima te u stražnjim branicima, a tu su i dva završetka ispuha, u poklopac prtljažnika integrirani stražnji spojler s trećim kočničkim svjetlom kao i vrlo uska stražnja svjetla. Najveću novost u odnosu na prethodnika čini povratak platnenog sklopivog krova.

U unutrašnjosti vidimo novi kokpit s digitalnom instrumentnom pločom i novim sportskim upravljačem, a svakako vrijedi istaknuti i veći središnji zaslon iDrive infotainmenta te razne ukrasne i druge nove elemente. Z4 M40i First Edition će se moći pohvaliti posebnom opremom uključujući i Frozen Orange boju, 19-colne lakometalne naplatke, prilagodljiva LED svjetla, kožne presvlake sjedala, audi sustavom Harman Kardon, head-up zaslonom i sl.

Od tehničkih podataka za sada je poznato kako će M40i pokretati 3,0-litreni redni 6-cilindrični motor snage 250 kW, odnosno 340 KS što će biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 4,5 sekundi. Recimo i da će ovaj model biti opremljen M Sport kočničkim sustavom i sportskim elektronički nadziranim ovjesom te M Sport stražnjim diferencijalom. Recimo i da je raspored mase na osovine 50 naprema 50.

Prodaja ovog automobila će krenuti u prvoj polovici sljedeće godine, a dodatne informacije će biti objavljene već tijekom sljedećeg mjeseca.

Podijeli:
1