Predstavljen luksuzni kabriolet Lexus LC 500 Convertible

Predstavljen luksuzni kabriolet Lexus LC 500 Convertible

Kabriolet izvedba Lexusovog coupe modela LC u varijanti LC 500 Convertible predstavljena je na sajmu automobila u Los Angelesu

Novi Lexusov LC 500 Convertible slijedi izvedbu coupe jer te dvije izvedbe zaokružuju cjelokupnu paletu Lexusa, poručili su iz ove luksuzne marke. Izvana, novi LC isprepliće jedinstvenu liniju krova coupea s karakterom kabrioleta, uz podignuti ili spušteni krov. Vanjski izgled se temelji na LC coupeu, pri čemu kabriolet zadržava aerodinamične performanse i optimalnu raspodjelu težine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unutrašnjost pak pokazuje da pokrov prtljažnika i materijali presvlaka sjedišta postaju dio dizajnerskog izražaja kada ih se promatra izvana.

Mekani krov je izrađen od 4 sloja i zadržava tečnu liniju krova izvedbe coupe, pri čemu se nosivi okvir ne nazire kroz tkaninu. Kretanje krova i pokrova je precizno sinkronizirano radi postizanja elegantnog i prirodnog pokreta, pri čemu je brzina otvaranja i zatvaranja najbolja u klasi. Krov je moguće otvoriti i zatvoriti dok se vozilo kreće brzinom do 50 km/h.

Ovaj novi model slijedi vozna svojstva coupea poznata kao “Exhilarating Performance”, pružajući iskustvo vožnje koje je jedino moguće doživjeti u kabrioletu.

Atmosferski 5,0-litarski V8 motor, uparen s automatskim mjenjačem DirectShift-10 daje LC-u linearno ubrzanje. Izlazna snaga je usklađena s prometnim okolnostima, od mirnog ubrzanja u svakodnevnoj gradskoj vožnji, do ubrzanja na samoj granici kada to vozač zaželi.

Što se tiče udobnosti vozača i putnika, LC500 Convertible je opremljen grijačima za vrat i prozirnim deflektorom zraka koji pridonosi udobnosti i tihoj vožnji. Sustav Lexus Climate Concierge se koristi za automatsku kontrolu klima uređaja, grijanja sjedala, grijanja vrata i grijanja obruča upravljača, uzimajući u obzir je li krov podignut ili spušten – čineći kabriolet verziju kabine LC 500 udobnom za putnike bez obzira na vanjsku temperaturu.

Upravljanje zvukom je ključni dio Lexusovog DNK, a unutrašnjost LC 500 Convertible potiče osjetila upravo zvukovima motora. Active Noise Control (ANC, Aktivna kontrola buke), u kombinaciji sa zvučnom izolacijom i tehnikama upijanja prigušuje neželjene šumove i zvukove neugodnih frekvencija.

Početak prodaje novog Lexusa LC 500 Convertible je predviđen za ljeto 2020, kada bi trebao stići i u Europu.

Podijeli:
1