Poznate cijene prvih BYD modela za Europu

Poznate cijene prvih BYD modela za Europu

Kineski proizvođač u tri će prve europske zemlje službeno postati prisutan uskoro, a sada je poznato i koji će modeli prvi biti u ponudi, kao i njihove najavljene cijene za Stari kontinent

Otvaranjem službenog zastupstva u Njemačkoj i Švedskoj, kineski proizvođač električnih (ali i klasičnih) vozila BYD najavio je početak prodaje svojih automobila, prvi puta, na području Europske unije. Osim u tim zemljama, isporuke će istodobno biti otvorene i u Norveškoj, Danskoj, Nizozemskoj i Belgiji, dok bi do kraja godine trebala postati dostupna i u Francuskoj te Velikoj Britaniji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osim ove najave, iz BYD-a su objavili i s kojim će modelima zakoračiti u Europu, kao i koliko će oni ovdje koštati. Prvi model bit će kompaktni crossover Atto 3, dosega do 480 kilometara i snage 150 kW (200 KS). On će u Europi koštati 38.000 eura.

Druga dva modela bit će nešto veća, ali i skuplja. Veliki SUV Tang donosi WLTP doseg od 400 kilometara, pogon na sve kotače i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi, ali i sedam sjedala. Njegova cijena bit će 72.000 eura.

U konačnici, europsku ponudu BYD-a će zaokružiti limuzina Han, dometa većeg od 600 kilometara te ubrzanja do 100 km/h za samo 3,9 sekundi u najsnažnijoj izvedbi. Punokrvni je to konkurent, dakle, Teslinom Modelu S, a dolazi i s pogonom na sve kotače. Njegova će cijena također biti 72.000 eura.

Sva tri ova modela u Europi će se prodavati samo u BEV inačici (inače postoje i hibridne varijante), a opremljeni su naprednim blade baterijama visoke energetske gustoće, kakve za sada ne koristi mnogo proizvođača.

YouTube MP3 - Hotmail
1