Povratak Brabhama – predstavljen BT62 snage 710 KS

Povratak Brabhama – predstavljen BT62 snage 710 KS

Staro i već pomalo zaboravljeno ime Brabham se vratilo na svjetsku auto scenu s premijerom modela BT62. Riječ je o sportskom vozilu namijenjenom korištenju samo na trkaćoj stazi, a koje bi lako moglo biti prvo u nizu te najaviti povratak Brabhama sportskim natjecanjima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karoserija je izrađena od ugljičnih vlakana, a agresivni dizajn nije samo tu da kao šminka već ima i svoju praktičnu ulogu kada je riječ o aerodinamičkim svojstvima ovog vozila. Posebno se dakako ističe prednji splitter te veliko stražnje krilo i središnje smješteni završetak ispuha. Svakako treba spomenuti i posebne michelinove trkaće gume te 18-colne naplatke.

Iz Brabhama poručuju da je ovaj model u mogućnosti razviti downforce veći od 1200 kg, a ekstenzivna upotreba ugljičnih vlakana i kevlara je omogućila da ovaj automobil teži svega 972 kg. Dakako, tome je pripomogla i ogoljena sportska unutrašnjost koju u osnovi čine karbonska sportska sjedala, uklonjivi sportski upravljač od ugljičnih vlakana, prilagodljive pedale i 12-inčna digitalne instrumentna ploča.

Nadalje, vrijedi spomenuti i presvlake od Alcantare, ploču s velikim prekidačima za pojedine sustave poput brisača i sl, sustav za gašenje požara i sl. Od tehničkih pojedinosti tu su sportski ovjes, brembove karbonsko keramičke kočnice te razne druge sportske, odnosno trkaće elemente.

Srce ovog vozila čini središnje smješteni i atmosferski 5,4-litreni V8 motor koji je djelo brabhamovih stručnjaka. Riječ je o motoru koji razvija snagu od 522 kW, odnosno 710 KS te najvećeg okretnog momenta od 667 Nm. Za sada je poznato i to da je pogonski stroj uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim trkaćim mjenjačem, no trenutno još uvijek nema informacija o performansama.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na 70 primjeraka u čast isto toliko godina postojanja i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 1,15 milijuna Eura. Prvih 35 primjeraka biti posebna edicija s kojom će se obilježiti 35 brabhamovih pobjeda u Formuli 1, dok će ostatak proizvodne seriji biti moguće personalizirati.

Podijeli:
1