Potvrđeno! Porsche 718 Boxster i Cayman s elektrificiranim pogonima

Potvrđeno! Porsche 718 Boxster i Cayman s elektrificiranim pogonima

Pred Porscheom je veliki remont svoje tzv. ulazne modelne linije, odnosno modela Boxster i Cayman. Predsjednik Porschea Oliver Blume je gotovo potvrdio kako će sljedeća generacija ovih modela, čiji se dolazak na tržište planira za oko tri godine, biti dostupni i s elektrificiranim pogonima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Blume je rekao da se trenutno razmatra mogućnost lansiranja i hibridnih i električnih izvedbi. Rekao je i da su električni prototipovi već u funkciji te da se testiraju, a trenutno je u izradi i hibridni primjerak. Za sada ostaje tek pitanje, kaže Blume, hoće li se raditi o plug-in hibridnom ili hibridnom pogonu.

S obzirom na tehničke zahtjeve koje pred porscheove stručnjake postavlja ugradnja električnog pogonskog sklopa lako je moguće da će se hibridna i električna izvedba temeljiti na različitim platformama. S jedne strane, električni bi 718 mogao koristiti platformu PPE namijenjenu isključivo električnim automobilima. S druge strane, hibridne i konvencionalno pokretane izvedbe bi bile bazirane na unaprjeđenoj izvedbi platforme koju koristi sadašnja generacija.

Porsche je već potvrdio takvu strategiju kada je riječ o modelu Macan. Naime, njegova već potvrđena električna izvedba će se prebaciti na PPE, dok će ostale verzije i dalje koristiti platformu MLB.

Trenutna platforma koju koristi model 718 bi omogućila ugradnju baterija koje bi osigurale autonomiju od oko 300 km. Za sve više od toga bi bile potrebne opsežne izmjene platforme koje bi dovele u pitanje isplativost njenog korištenja.

Za sada nema nikakvih konkretnih informacija o performansama elektrificiranih izvedbi.

Podijeli:
1