Potvrđeno – Mercedes-AMG A 45: Drift mode, 400+ KS…

Potvrđeno – Mercedes-AMG A 45: Drift mode, 400+ KS…

Mercedes-AMG će s novim modelom A 45 ozbiljno uzdrmati konkurenciju te se kao nikada do sada nametnuti kao najozbiljniji kandidat za preuzimanje vrha kada je riječ o tzv. hot-hatch modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, nova će se generacija ovog automobila moći pohvaliti s nekoliko vrlo ozbiljnih unaprjeđenja u odnosu na svog prethodnika. Primjerice, AMG-ov šef Tobias Moers je potvrdio da će ovaj model biti opremljen Drift mode načinom rada pogonskog sklopa, preuzetim iz modela E 63, a koji će biti kompjuterski nadziran te će omogućiti lakše driftanje bilo kome tko se nađe za upravljačem ovog automobila.

Nadalje, Moers je potvrdio da će ovaj automobil biti standardno opremljen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Dakle, A 35 će imati 7, a A 45 8-stupanjski mjenjač. Novo razvijeni stalni pogon na sva četiri kotača će i dalje biti dio standardni dio opreme, a dotjerani ovjes, upravljač i snažnije kočnice se podrazumijevaju. Cijela konstrukcija je dodatno ojačana

Što se motora tiče ovaj će automobil pokretati novo razvijeni 2,0-litreni 4-cilindrični motor snage preko 400 KS. Sve navedeno bi trebalo jamčiti uistinu vrhunske performanse, a dodatnu razliku u odnosu na ostatak ponude će biti posebno prilagođeni infotainment MBUX. Točnije, ovaj će nuditi poseban “sportski prikaz” koji će vozaču nuditi sve potrebne podatke.

Premijera ovog automobila će se održati tijekom sljedeće godine, a nedugo zatim će se na tržištu pojaviti i hardcore izvedbe S. U konačnici i limuzinski će model dobiti svoju izvedbu A 45.

Podijeli:
1