Potvrđen Mercedes-Maybach SUV

Potvrđen Mercedes-Maybach SUV

SUV-ovi su popularni i na njima proizvođači u pravilu solidno zarađuju. Mercedes-Benz ih u svojoj ponudi ima sasvim dovoljno pa je sasvim logično da putem njih dodatno proširi ponudu svoje luksuzne podmarke, Maybacha.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, sukladno ranijim najavama potvrđeno je kako u Mercedesu planiraju u bliskoj budućnosti svojim kupcima ponuditi SUV s maybachovom značkom. Točnije, daimlerov šef Dieter Zetsche je gotovo pa potvrdio dolazak ovog automobila kada je u svom posljednjem intervjuu izjavio: “Volio bih vam sada reći da ćete ga uskoro vidjeti, no pričekajte još”.

Zetsche nije htio ulaziti u nikakve detalje, no od maybachovog SUV-a se može očekivati bogata oprema, najbolji materijali, vrhunska izrada i snažna motorizacija, dakle sve ono što je potrebno da bi se ovaj automobil za kupce borio s bentleyevom Bentaygom, lamborghinijevim Urusom i sl. premium SUV-ovima. Također, vjeruje se kako će se taj automobil temeljiti na sljedećoj generaciji mercedesovog modela GLS.

Na kraju dodajmo i kako su se već pojavile informacije da bi ovaj model mogao dobiti “elektrificirani pogonski sklop”, odnosno da bi kupcima u konačnici mogla biti ponuđena i hibridna verzija ovog luksuznog SUV-a.

Za sada se ne zna kada bi ovaj automobil trebao biti predstavljen, no najvjerojatnije ga možemo očekivati na prijelazu desetljeća, dok bi “zelena” izvedba stigla nešto kasnije.

Podijeli:
1