Posljednja saznanja o novom Peugeotu 208

Posljednja saznanja o novom Peugeotu 208

Peugeot već dulje vrijeme radi na razvoju nasljednika trenutnog modela 208 i prema trenutno dostupnim informacijama novitet bi se na tržištu trebao pojaviti najranije tijekom sljedeće godine, no već su sada poznate neke značajke tog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, novi bi se 208 trebao temeljiti na novoj modularnoj platformi pod oznakom CMF (Common Modular Platform) koja će omogućiti povećanje vanjskih i unutrašnjih dimenzija uz istovremeno smanjenje mase vozila i to za oko stotinjak kilograma. Spomenuti pak rast dimenzija vrlo vjerojatno neće biti značajan te će se prvenstveno odnositi na širinu automobila i međuosovinski razmak.

Nova će platforma omogućiti i ugradnju posljednjih PSA-ovih benzinskih i dizelskih motora, ali i hibridnih pogonskih sklopova. Također, postoji mogućnost da Peugeot sljedeću 208-icu ponudi i u isključivo električnoj verziji, što su iz Peugeot već najavili.

Dizajn će se, posebno onaj vanjski značajno odmaknuti od trenutne generacije. Točnije, unutrašnjost bi trebala dobiti posljednju generaciju obiteljskog kokpita prilagođenu manjem modelu, a vanjština će slijediti agresivnije i oštrije linije posljednjih peugeotovih noviteta poput modela 3008 i 5008.

1