Posljednja najava za novi Mercedes-Benz CLA

Posljednja najava za novi Mercedes-Benz CLA

Mercedes samo što nije predstavio novu, drugu generaciju kompaktne limuzine CLA, a pred samu premijeru je objavljen novi i do sada najinformativniji video teaser ovog automobila čije će se premijera održati u Las Vegasu na ovogodišnjem CES-u.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako Mercedes sada na mnogim tržištima nudi limuzinsku A klasu kao tzv. ulaznu limuzinu Nijemci vjeruju da ima mjesta za CLA kao cijenom viši i dizajnom atraktivniji model. Uostalom, slično je i s BMW-ovom ponudom u kojoj se nalaze limuzinska serija 1 te serija 2 Gran Coupe.

No, vratimo se mercedesovom novitetu i priloženom teaseru na kojem se može vidjeti opremljenija izvedba Edition 1 koja će biti dostupna kupcima prvu godinu prodaje ovog automobila. Uz bogatiju opremu ovaj će se model od ostatka ponude razlikovati i raznim doradama unutrašnjeg i vanjskog dizajna koje će davati do znanja da je riječ o posebnom automobilu.

Nadalje, glavni razlog zašto je za premijeru odabran CES, a ne nešto kasniji NAIAS je taj da će s ovim modelom biti predstavljena i unaprijeđena izvedba mercedesovog infotainmenta MBUX pa se Sajam potrošačke elektronike mercedesovom marketingu učinio kao prigodnija lokacija.

O tehničkim karakteristikama za sada nema službenih informacija, no očekuje se kako će motorizacija i ponuda mjenjača biti prenijeta iz A klase. Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1