Poskupio Teslin Model 3

Poskupio Teslin Model 3

Model 3 u osnovnoj konfiguraciji od sada se putem webshopa nudi sa 16 kilometara većim deklariranim dometom, ali i po 500 dolara višoj cijeni

Ranije ove godine u Tesli su odlučili napokon ispuniti davno obećanje i u prodaju pustiti Model 3 po osnovnoj cijeni od 35.000 dolara. Samo mjesec dana nakon toga ova je konfiguracija uklonjena iz webshopa i teže ju je pronaći u procesu naručivanja, pa su kao najjeftinija inačica nudi Tesla Model 3 Standard Range Plus po cijeni od 38.990 dolara i s dometom od 386 kilometara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oni koji prate svaku, pa i najmanju promjenu na Teslinim stranicama ovih su dana primijetili kako je najjeftinija Tesla u ponudi – poskupjela. Konfiguracija s osnovnom opremom poznatom kao Standard Range Plus sada košta 500 dolara više, 39.490 dolara. Kao druga promjena stoji povećana deklarirana autonomija s jednim punjenjem baterije, 250 umjesto 240 milja, što je povećanje od 16 kilometara, pa sada iznosi 402 kilometra. Povećanje dometa ostvareno je softverskom nadogradnjom.

Primijećeno je i poskupljenje od 1.000 dolara za varijantu Model 3 Performance, i to samo u SAD-u. Kupci iz Velike Britanije primijetili su poskupljenje za Standard Range Plus i Long Range od tisuću, te za Performance od čak dvije tisuće funti.

Za kraj ipak dobra vijest: u nama najbližoj Sloveniji osnovni Model 3 Standard Range Plus s deklariranih 409 (WLTP) kilometara stoji najmanje 40.380 eura (bez poreza i drugih davanja), što je jednako kao i prije.

Podijeli:
1