Porsche želi hiperautomobil kojeg će razviti u suradnji s Rimcem

Porsche želi hiperautomobil kojeg će razviti u suradnji s Rimcem

Nakon što je prije koji dan objavljeno da će Hyundai i Rimac surađivati na razvoju korejskog superautomobila, sada nam stiže vijest o još jednoj kolaboraciji hrvatskog proizvđača. Ovaj put je riječ o Porscheu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Porsche je isprva ušao u vlasništvo hrvatskog Rimac Automobila s 10%-tnim udjelom, a nedavno je pokazao svoju vjeru u proizvođača iz Sv. Nedelje povisivši vlasnički udio na 15,5%. Sada pak doznajemo kako će produbljeno partnerstvo poslužiti za razvoj novog hiperautomobila koji bi trebao konkurirati proizvodima iz Aston Martina, Mercedesa i sl.

Stefan Weckbach, porscheov šef električnih projekata, je rekao kako je cilj stuttgartskog proizvođača imati najsportskiji model u segmentu. Također, rekao je da vjeruje kako će s baterije s krutim elektrolitom biti sljedeći veliki korak u baterijskoj tehnologiji, ali i da će litij-ionske baterije uskoro napraviti dodatni iskorak koji će im omogućiti veći kapacitet te veću autonomiju.

Nastavio je i da zbog svega toga postoje razne ideje o tome kako bi trebao izgledati budući porscheov hiperautomobil te da je zbog toga za sada teško reći što će točno biti ugrađeno u taj model i kada će on konačno stići na tržište. Weckbach je tako ostavio otvorenom mogućnost da se radi o hibridu ili u potpunosti električnom modelu, no siguran je neki oblik elektrifikacije pogonskog sklopa.

Upravo bi na tom polju Porsche trebao iskoristiti stručnost rimčevih inženjera koji su svojim dosadašnjim radom očito zainteresirali svjetski poznate proizvođače. Konačni cilj je vozilo snage debelo preko 1000 KS s vrlo visokom konačnom brzinom i odličnim voznim svojstvima koje će konkurirati modelima kao što su Mercedes-AMG One, Aston Martin Valkyrie i sl.

Podijeli:
1