Porsche završava s razvojem nove 911-ice

Porsche završava s razvojem nove 911-ice

Porsche je objavio novi set fotografija testnog, odnosno razvojnog prototipa nove, osme generacije modela 911 koja bi premijeru trebala imati krajem ovog mjeseca na auto salonu u Los Angelesu. Razvojni se proces stoga približio samom kraju, odnosno trenutno se provode završna testiranja u kojima se testni primjerci podvrgavaju ekstremnim uvjetima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Primjerice, vozila se testiraju pri ekstremno niskim te ekstremno visokim temperaturama. Konkretnije, razlika između testiranja u hladnim i vrućim uvjetima je bila čak 85 °C. Nadalje, automobili su testirani na različitim nadmorskim visinama, a razlika u nadmorskoj visini testnih poligona je bila preko 4 kilometra.

U Porscheu žele biti sigurni kako su razvili automobil koji će biti pogodan za svakodnevnu upotrebu u svim vremenskim uvjetima i na svim kontinentima. Drugim riječima, 911-ica mora biti klasa za sebe te svaki dio, posebno pogonski sklop mora uvijek funkcionirati besprijekorno.

Prodaja ovog automobila na europskim tržištima će započeti u prvoj polovici sljedeće godine, a više o novoj 911-ici možete pročitati u našoj prethodnoj vijesti uz koju se nalazi priložena ranije objavljeni set fotografija testnih vozila.

Podijeli:
1