Porsche započeo s otkrivanjem modela Taycan

Porsche započeo s otkrivanjem modela Taycan

Taycan je velika stvar za Porsche. Riječ je o modelu s kojim će ovaj stuttgartski proizvođač okrenuti novi list u svojoj bogatoj povijesti. O njemu smo vas izvještavali u više navrata, a sada vam po prvi put donosimo sliku interijera ove sportske i električno pokretane limuzine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na priloženoj slici možemo vidjeti da je unutrašnjost, odnosno kokpit Taycana izravno inspiriran kokpitom posljednje generacije modela 911 (992). Iza sportskog upravljača se nalazi digitalna instrumentna ploča, a pored je i veliki zaslon infotainmenta. Na instrumentnoj ploči možemo vidjeti izbornik između pet načina rada pogonskog sklopa: Normal, Sport, Sport+, Individual i Range. Ovaj potonji je namijenjen najvećoj mogućoj ekonomičnosti kako bi se produljila autonomija.

U Porscheu posebno ističu integraciju aplikacije Apple Music u infotainment pa će tako Taycan postati prvi produkcijski model s ovom značajkom. Pretplatnici će imati pristup preko 50 milijuna pjesama, tisućama playlista i sl. bez oglasa. Tu je i 6 mjeseci besplatnog korištenja Apple Musica te 3 godine in-car interneta. Također, audiofilima će se svidjeti i činjenica da će svoju glazbu moći slušati putem sustava Burmester High-End Surround Sound koji će omogućiti “studijski zvuk” i “neprikosnoveno iskustvo” uživanja.

Podsjetimo, Taycan će biti predstavljen 4. rujna i imat će dva električna motora koji razvijaju kombiniranu snagu višu od 600 KS. To će automobilu omogućiti da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 3,5 sekunde, a autonomija će se kretati oko 500 km. Više o ovom vozilu, koje bi se na tržištu trebalo naći prije kraja godine, pročitajte u našoj prethodnoj vijesti o njemu ovdje.

Podijeli:
1