Porsche zabilježio znatan rast u poslovnim rezultatima

Porsche zabilježio znatan rast u poslovnim rezultatima

Protekla je godina bila najuspješnija u povijesti tvrtke Porsche AG: dosegnuti su novi rekordi u pogledu isporuka, prometa, operativnog rezultata i broja zaposlenih. Broj isporuka povećan je za 6 posto na ukupno 237.778 vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Time je dosegnut promet od 22,3 milijarde Eura (+4 posto). Istovremeno je natproporcionalno porastao operativni rezultat za 14 posto na 3,9 milijardi Eura. Ukupan broj zaposlenih povećao se krajem 2016. godine za 13 posto na 27.612.

Predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG, Oliver Blume izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije u Stuttgartu-Zuffenhausenu: “Uspješno godišnje financijsko izvješće potvrđuje kvalitetu naše strategije. Porsche označava gospodarski rast uz stvaranje novih vrijednosti. U fokusu su nam oduševljeni kupci, dobre stope povrata i sigurna radna mjesta”.

Porsche se priprema za mobilnost budućnosti

Ciljano su povećani izdaci za istraživanja i razvoj: u poslovnoj 2016. porasli su na 2,2 milijardi Eura. Porsche AG ulaže u razvoj novih plug-in hibridnih vozila i radi na električnom konceptu Mission E (na slici), a ulaže i u digitalnu transformaciju. U 2016. Porsche je osnovao tvrtku Porsche Digital GmbH u Ludwigsburgu i Digital Lab u Berlinu. Osim toga, Porsche je sudjelovao u fondu rizičnog kapitala e.ventures i sustavu parking asistenta ponuđača Evopark.

“S porscheovom strategijom 2025 okrećemo tvrtku k budućnosti”, kaže Blume. “Mobilnost budućnosti kod Porschea podrazumijeva koliko nove tehnologije i elektrifikaciju toliko i purizam i emociju sportskih vozila”, objašnjava šef Porschea. “Stavljamo naglasak na našu tradiciju i oblikujemo budućnost sportskog vozila”.

YouTube MP3 - Hotmail
1