Porsche zabilježio znatan rast u poslovnim rezultatima

Porsche zabilježio znatan rast u poslovnim rezultatima

Protekla je godina bila najuspješnija u povijesti tvrtke Porsche AG: dosegnuti su novi rekordi u pogledu isporuka, prometa, operativnog rezultata i broja zaposlenih. Broj isporuka povećan je za 6 posto na ukupno 237.778 vozila.

Time je dosegnut promet od 22,3 milijarde Eura (+4 posto). Istovremeno je natproporcionalno porastao operativni rezultat za 14 posto na 3,9 milijardi Eura. Ukupan broj zaposlenih povećao se krajem 2016. godine za 13 posto na 27.612.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG, Oliver Blume izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije u Stuttgartu-Zuffenhausenu: “Uspješno godišnje financijsko izvješće potvrđuje kvalitetu naše strategije. Porsche označava gospodarski rast uz stvaranje novih vrijednosti. U fokusu su nam oduševljeni kupci, dobre stope povrata i sigurna radna mjesta”.

Porsche se priprema za mobilnost budućnosti

Ciljano su povećani izdaci za istraživanja i razvoj: u poslovnoj 2016. porasli su na 2,2 milijardi Eura. Porsche AG ulaže u razvoj novih plug-in hibridnih vozila i radi na električnom konceptu Mission E (na slici), a ulaže i u digitalnu transformaciju. U 2016. Porsche je osnovao tvrtku Porsche Digital GmbH u Ludwigsburgu i Digital Lab u Berlinu. Osim toga, Porsche je sudjelovao u fondu rizičnog kapitala e.ventures i sustavu parking asistenta ponuđača Evopark.

“S porscheovom strategijom 2025 okrećemo tvrtku k budućnosti”, kaže Blume. “Mobilnost budućnosti kod Porschea podrazumijeva koliko nove tehnologije i elektrifikaciju toliko i purizam i emociju sportskih vozila”, objašnjava šef Porschea. “Stavljamo naglasak na našu tradiciju i oblikujemo budućnost sportskog vozila”.

Podijeli:
1