Porsche temeljito testirao novi Cayenne

Porsche temeljito testirao novi Cayenne

Kako smo vas jučer izvijestili Porsche će krajem ovog mjeseca, točnije 29-og ovog mjeseca, predstaviti novu generaciju modela Cayenne, a sada nam je stuttgarski proizvođač dao uvid u razvojni proces ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložene slike i video zapis nekolicine testnih prototipa tako možemo vidjeti tijekom testiranja u pustinjama, ledu i snijegu s temperama između -45 i 50 °C. Porsche također tvrdi kako su testna vozila od 2014. prešla ukupno 4,4 milijuna kilometara na gradskim prometnicama, otvorenoj cesti, autoputovima, kao i na trkaćim stazama te off-road terenima, a vrijedi reći i da su testiranja obavljana u SAD-u, Njemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Švedskoj, Finskoj, Španjolskoj, Italiji, Južnoj Africi, Japanu, Novom Zelandu i Kini.

Treća generacija ovog automobila, interno zvana E3, će prvi javni nastup za široke mase odraditi u Frankfurtu tijekom sljedećeg mjeseca. Očekuje se kako će novi Cayenne karakterizirati osvježeni dizajn prema uzoru na novu Panameru, a temeljit će se na platformi MLB Evo čija će upotreba rezultirati značajnim smanjenjem mase. Nadalje, pokretat će ga turbo V6 i V8 motori te će kupcima biti dostupne i plug-in hibridne verzije.

Na kraju dodajmo da posljednji izvještaji kažu kako će dizelske izvedbe stići nešto kasnije, barem na europska tržišta, dok ih ostala nevjerojatnije neće dobiti. Prodaja novog Cayenne će krenuti prije kraja godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1