Porsche Taycan – službene skice, teaseri i potvrda druge izvedbe

Porsche Taycan – službene skice, teaseri i potvrda druge izvedbe

Porsche će u rujnu ove godine službeno predstaviti svoj prvi serijski električni automobil. Radi se dakako o modelu Taycan, a premijera će biti održana na frankfurtskom auto salonu ili netom prije nego što Internationale Automobil-Ausstellung otvori svoja vrata .

Skice konačne produkcijske izvedbe te prve teasere gotovog automobila možete vidjeti priložene uz ovu vijest. Prema svemu sudeći produkcijski će model zadržati privlačnost najavne studije Mission E. Promjena će biti, no one ne bi trebale utjecati na konačni vizualni dojam.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Objavu skica i teasera je pratilo službeno priopćenje u kojem nekoliko porscheovih stručnjaka tvrdi kako će Taycan prema svemu biti istinski član svoje modelne obitelji. Drugim riječima, u svakom pogledu pravi Porsche i dizajnom i performansama i voznim sposobnostima i užitkom za upravljačem te dakako kvalitetom.

Otprije već znamo kako će električni pogonski sklop ovog automobila zahvaljujući paru motora razvijati snagu od preko 600 KS. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi. S druge strane, ugrađene baterije bi mu trebale omogućiti autonomiju do 500 km. Treba reći da će ponudu navodno činiti barem tri izvedbe različite snage, a možda i kapaciteta baterije.

Interes za Taycan je takav da je Porsche već donio odluku o povećanju prvotnih planova za godišnju proizvodnju. Točnije, već je preko 20.000 ljudi upisano u knjigu narudžbi, a prodaja bi trebala početi prije kraja godine. Cijene još uvijek nisu poznate, no navodno ne bi se trebale previše razlikovati od onih kod modela Panamera. Proizvodnja će biti povjerena porscheovim pogonima u Zuffenhausenu, u kojima se trenutno provode završne pripreme za početak izrade ovog automobila.

Na kraju dodajmo i kako je iz Porschea stigla potvrda da će produkcijska izvedba studije Mission E Cross Turismo na tržište stići već tijekom sljedeće godine. Ranije se očekivalo da će Taycan Cross Turismo biti lansiran tek krajem 2021, no čini se kako su u Porscheu odlučili ubrzati njegov dolazak na tržište. Podsjetimo, Cross Turismo će biti nešto povišena crossoverska verzija Taycana.

Podijeli:
1