Porsche Taycan – potvrđene tehničke specifikacije

Porsche Taycan – potvrđene tehničke specifikacije

Već otprije znamo kako će studijski Mission E u svojoj produkcijskoj formi nositi naziv Taycan. Također, znamo i da će se ovaj model na tržištu pojaviti tijekom sljedeće godine, a sada su stigle i službene tehničke informacije koje donekle potvrđuju ranija nagađanja, a s druge strane otkrivaju nove pojedinosti o ovom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju produkcijski će se model moći pohvaliti jednako impresivnim performansama poput studije, a za to će prvenstveno biti zaslužan njegov električni pogonski sklop koji će se sastojati od dva električna motora relativno male mase od kojih je jedan zadužen za prednju, a drugi za stražnju osovinu. Njihova kombinirana snaga je veća od 441 kW, odnosno veća od 600 KS.

Nadalje, tu je i litij-ionska baterija koja će ovom vozilu omogućiti autonomiju veću od 500 km. Trenutno nije poznato prema kojem je standardu autonomija izračunata, ali pretpostavljamo da je riječ o novom WLTP-u. Ovu je bateriju putem sustava brzog punjenja (800 V) za svega 15 minuta moguće napuniti toliko da vozaču omogući narednih 400 km autonomije.

Iz Porschea su poručili i da će ovom automobilu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno tek nešto više od 3 sekunde, a dosegnut će 200 km/h za manje od 12 sekundi.

Na kraju recimo i da u Porscheu procjenjuju kako će godišnje prodavati do 20.000 jedinica ovog automobila što je otprilike dvije trećine prodaje modela 911. Trenutno se još uvijek provode ekstenzivna testiranja, odnosno razvoj još uvijek traje na raznim dijelovima svijeta, na raznim prometnicama i u najrazličitijim uvjetima, a u svemu sudjeluje preko stotinu testnih vozila. Sve u skladu sa željom da i ovaj Porsche, posebno kao prvi električni Porsche, bude besprijekorno vozilo u svakom pogledu.

Podijeli:
1