Porsche: svi modeli s električnim pogonom, osim 911-ice?

Porsche: svi modeli s električnim pogonom, osim 911-ice?

Porsche privodi kraju razvojni proces modela Taycan koji će biti prvi serijski električni model ovog proizvođač, a čini se kako je njegov dolazak tek početak značajne elektrifikacije porscheove modelne ponude. Naime, izvori javljaju kako u Porscheu žele u sve modele su svojoj ponudi ugrađivati električne pogonske sklopove, osim u 911-icu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od glavnih zagovarača takvog plana je navodno porscheov šef Oliver Blume koji smatra da će uskoro biti nepotrebno i preskupo održavati i razvijati paralelno benzinsku i električnu ponudu. S druge strane daljnji razvoj električnih pogonskih sklopova bi trebala omogućiti njihovu širu pristupačnost i poželjnost od strane kupaca.

Realizacija ovog plana bi započela nakon 2022, a u Porscheu navodno predviđaju potpuno prebacivanje ne električne pogone do 2027. Dakako, ne uključujući model 911.

Službenih potvrda ovih navoda za sada nema pa tek ostaje vidjeti kakvo je uistinu stajalište vodstva Porschea prema (sporo pa) potpunoj elektrifikaciji ponude u manje od deset godina. Također, za očekivati je da takav potez (ako do njega uistinu i dođe) dobar dio poklonika Porschea neće prihvatiti s oduševljenjem.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1