Porsche sprema Cayenne Coupe s Urusovim V8 motorom?

Porsche sprema Cayenne Coupe s Urusovim V8 motorom?

Porsche se navodno priprema na zbližavanje modela Cayenne Coupe i njegovog egzotičnijeg bratića, Lamborghinija Urus. Prema podacima nekolicine izvora, koji se pozivaju na insajderske informacije, Porsche će to učiniti tako što će u Cayenne Coupe ugraditi Urusov V8 pogonski stroj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom da oba vozila dijele iste osnove to i ne bi trebao biti pretežak zadatak za stuttgartske stručnjake. Podsjetimo, 4,0-litreni bi-turbo V8 u Urusu razvoja snagu od 650 KS (478 kW) te najveći okretni moment od 850 Nm. U osnovi je riječ o dotjeranom pogonskom stroju kojeg koriste Cayenne Turbo i Bentley Bentayga.

Zahvaljujući takvim performansama motora i unatoč masi od 2200 kg lamborghinijev SUV je sposoban ubrzati do 100 km/h za 3,6 sekundi te do 200 km/h za 12,8 sekundi. Najveća brzina mu iznosi 305 km/h.

Za sada nema službenih potvrda da će Cayenne Coupe uistinu dobiti ovaj motor, no s obzirom na popularnost high-performance SUV-ova i s obzirom na činjenicu da unutar Grupe VW vole dijeliti mnoge komponente ovakav potez se čini sasvim razumljivim.

1