Porsche službeno najavio osvježeni Macan

Porsche službeno najavio osvježeni Macan

Porsche je do danas predstavio tri generacija Cayennea, dvije Panamere, četiri Boxstera, o 911-ici da ne pričamo, ali njegov trenutno najprodavaniji model je još uvijek u svojoj prvoj generaciji. Dakako, riječ je o Macanu čiji bi temeljiti facelift trebao biti predstavljen prije kraja ovog mjeseca, a ovo osvježenje će mu omogućiti uspješno borbu s konkurencijom još koju godinu prije nego što stigne nasljednik.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Macan je star već nešto više od četiri godine i do sada je prodan u preko 350.000 primjeraka, a Porsche nam je odlučio najaviti skoru premijeru osvježene izvedbe s behind-the-scene uvidom u razvojni proces tog automobila. Točnije, riječ je o snimkama iz Južnoafričke Republike i Lesota u kojem su testni razvojni primjerci testirani na zahtjevnim planinskim cestama visine do nadmorske visine od 3400 m.

Za sada nisu objavljeni nikakvi tvornički podaci o tome što se može očekivati od ovog facelifta, a saznajemo kako bi svi benzinci trebali biti osnaženi, dok se u ponudi neće naći dizelske ni hibridne izvedbe. Nadalje, mogu se očekivati manje izmjene vanjštine i interijera, ugradnja bogatije i naprednije opreme, kao i korištenje više aluminija i sličnih lakših materijala kako bi se smanjila ukupna masa vozila. Također, porscheovi su se stručnjaci ponešto posvetili i unaprjeđenju voznih svojstava, odnosno povećanju komfora i udobnosti.

Osvježenom Macanu najveću će konkurenciju činiti Range Rover Velar, Jaguar F-Pace, Alfa Romeo Stelvio, BMW X3, Mercedes GLC te Audi Q5, a službena premijera će se održati za najviše desetak dana.

Podijeli:
1