Porsche – sljedeći hiperautomobil možda ipak neće biti električno vozilo

Porsche – sljedeći hiperautomobil možda ipak neće biti električno vozilo

Iako porscheov sljedeći super ili hiperautomobil na tržište neće stići prije sredine sljedećeg desetljeća jedan od vodećih porscheovih ljudi Andreas Preuninger je izrazio nadu da se neće raditi o modelu koji će biti pokretan isključivo električnom energijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Preuninger je rekao da u Porscheu trenutno ne razvijaju nasljednika modelu 918 Spyder, no taj će novitet svakako jednog dana stići na tržište. O smjeru u kojem treba krenuti njegov razvoj jednog dana se već sada vode razgovori unutar Porschea, a poglavito o pogonskom sklopu tog automobila.

Naime, Porsche će svoju električnu priču pokrenuti s produkcijskom izvedbom modela Mission E, no Preuninger, a vjerojatno i mnogi u Porscheu, nije uvjeren da će imati smisla razviti i proizvesti u potpunosti električni hiperautomobil. Ipak, Preuninger ostavlja mogućnost da daljnji razvoj tehnologije promijeni njegov sadašnji stav.

Iako Porsche ne namjerava uskoro ponuditi svoj hiperautomobil uskoro stižu Aston Martin Valkyrie, Mercedes-AMG Project One, a nasljednika LaFerrarija navodno možemo očekivati za tri do pet godina, o čemu smo nedavno pisali.

YouTube MP3 - Hotmail
1