Porsche se službeno pozdravio s dizelima

Porsche se službeno pozdravio s dizelima

Iz Porsche je službeno potvrđeno kako e uskoro u potpunosti okrenuti leđa dizelskim motorima, a glavni razlog za takav potez je, kažu, značajan porast potražnje za elektrificiranim modelima, posebice u Europi. Primjera radi udio prodanih porscheovih dizelskih modela u protekloj godini je iznosio svega 12% te nastavlja padati, dok je primjerice od ukupnog broja prodanih Panamera njih čak 63% s hibridnim pogonom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, u Porscheu priznaju kako im je Dieselgate prouzročio mnoge probleme, no u službenom priopćenju poručuju kako oni “ne demoniziraju dizel” te i dalje smatraju kako je i kako će i u budućnosti dizel biti važno gorivo, no kod Porschea je uvijek “igrao sekundarnu ulogu.” Stoga su u Porscheu zaključili kako će njihova budućnost biti “diesel-free.” Također, Oliver Blume, glavni izvršni direktor Porschea, poručuju kako će se i dalje nastaviti brinuti za svoje kupce dizelskih modela s “profesionalizmom kakvog vlasnici porscheovih vozila očekuju.”

Porsche će tako dodatni naglasak staviti na ona područja u kojima je uvijek bio snažan igrač. Točnije, Porsche će se posvetiti emocionalnim i snažnim modelima s benzinskim motorima, a u posljednje vrijeme hibridima te uskoro električnim automobilima. Stoga se spremaju velika ulaganja u tzv. e-mobilnost, a dolazak električnog Taycana će nam otkriti puno toga o budućem razvoju ponude, potražnji tržišta i sl.

Podijeli:
1