Porsche se pridružio inovacijskoj platformi Startup Autobahn

Porsche se pridružio inovacijskoj platformi Startup Autobahn

Tvrtka Porsche postaje novi partner inovacijske platforme Startup Autobahn u Stuttgartu. Novoosnovana poduzeća iz cijelog svijeta tamo imaju mogućnost razvijati ideje za mobilnost budućnosti. Naglasak je na daljnjem razvoju tehnologija sve do projektne zrelosti. Porsche pri tome podupire osnivače dajući im na raspolaganje iskusni mentorski tim.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Ovom odlukom dodatno ćemo potaknuti našu inovacijsku kulturu”, kaže predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG Oliver Blume. “Digitalizacija, elektrifikacija i povezivost revolucionirat će automobilsku industriju. U tome vidimo izvrsnu priliku koju želimo iskoristiti. Vanjski poticaji koje dobivamo od vrhunskih talenata međunarodne osnivačke scene ubrzat će naš napredak. Startupovima u tom pogledu nudimo okruženje u kojem mogu do kraja iscrpiti svoje potencijale i koncentrirati se na svoj rad. Stuttgart je kao vodeća svjetska automobilska i visokotehnološka regija idealna lokacija za takav jedan projekt”.

Pod geslom Duh Silicijske doline u centru inženjerskog umijeća Porsche će na platformi Startup Autobahn surađivati s tvrtkama Daimler, Hewlett Packard Enterprise, ZF Friedrichshafen, BASF i Murata. Konačni je cilj Stuttgartu dodatno izgraditi njegov značaj kao tehnološkog središta.

Projekt su 2016. započeli US-Accelerator Plug and Play, Daimler, Sveučilište u Stuttgartu i Arena2036. Plug and Play je jedan od najvećih investitora s fokusom na tehnologiji i rizičnim kapitalima u Silicijskoj dolini, Berlinu, Španjolskoj, Singapuru i Brazilu. Od 2006. Accelerator je podržao više od 2.000 startupova i umrežen je s gotovo 300 tvrtki partnera u cijelom svijetu. Plug and Play svake godine organizira oko 400 događaja širom svijeta kako bi povezao startupove i investitore te je i sam aktivan kao investitor.

Sudjelovanjem na Startup Autobahnu Porsche nastavlja svoju inovacijsku ofenzivu. “Srž ovog natjecanja čine fantastične ideje te mreže i partnerstva koja se unutar njega stvaraju”, kaže Oliver Blume. “Spajamo tehnologije budućnosti i inovativne poslovne modele. Od pilotskih projekata nastaju prototipovi za slučajeve specifične primjene. Cilj ove naše ofenzive jest razviti Porsche u jednog od vodećih ponuđača digitalnih mobilnih rješenja u segmentu automobilske premium klase”.

Posjetite stranicu projekta Startup Autobahn

Podijeli:
1