Porsche radi na razvoju modela Cayenne Turbo S E-Hybrid snage 680 KS

Porsche radi na razvoju modela Cayenne Turbo S E-Hybrid snage 680 KS

Porscheovi najveći modeli, Cayenne i Panamera, od svojih početaka dijele veliki broj tehničkih komponenti uključujući i motorizaciju. Dolaskom nove Panamere na tržište je stigla i njena Turbo S E-Hybrid verzija, a prema svemu sudeći njen hibridni pogonski sklop neće ostati rezerviran samo za nju, već bi ga trebao preuzeti i Cayenne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvori javljaju da u Porscheu već rade na prilagodbi ovog pogonskog sklopa za Cayenne te bi se u njega trebao početi ugrađivati u sljedećoj generaciji ovog SUV-a čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom iduće godine.

Podsjetimo sustav E-Hybrid iz Panamere Turbo S E-Hybrid čini 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 550 KS uparen s električnim motorom snage 136 KS. Zajednički ova dva motora razvijaju snagu od 680 KS te najveći okretni moment od 850 Nm koji je dostupan već od 1400 o/min. Tu je i 8-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke koji spomenutu snagu i moment na podlogu prenosi putem pogona na sva četiri kotača.

S ovim pogonom novi će hibridni Cayenne s lakoćom zasjeniti performanse svog prethodnika te mu omogućiti uspješnu borbu s rastućom konkurencijom koju ne treba daleko tražiti kada se u obzir uzmu modeli iz vlastite grupacije poput modela Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.

Na kraju ostaje pitanje hoće li Porsche i za top izvedbe svojih ostalih modela koristiti hibridni pogon, poglavito za Macan i 911, a već je ranije potvrđeno da se novi 911 razvija s tom mogućnošću na umu.

YouTube MP3 - Hotmail
1