Porsche proizveo milijuntu 911-icu

Porsche proizveo milijuntu 911-icu

U današnjoj auto industriji i nije toliko velika stvar da jedan model dosegne broju od milijun proizvedenih primjeraka. No, s druge strane riječ je o nešto većem dostignuću ako se radi o sportskom automobilu, posebno u tzv. high-end dijelu ovog segmenta kojem legendarna 911-ica pripada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I tako je nakon 54 godine proizvodnje Porsche u svojim pogonima u Zuffenhausenu proizveo milijunti primjerak modela 911 Carrera S koji sa svojom Irish zelenom bojom, “Fuch-stlye” naplacima, zlatnim značkama, retro presvlakama, drvenim umecima i sl. odaje počast originalnoj izvedbi.

911-ica je trenutno najuspješniji model u porscheovoj povijesti i prvi koji je dostigao brojku od milijun proizvedenih primjeraka. Također, riječ je o modelu koji je još uvijek oličenje same marke, no stvari bi se u budućnosti mogle temeljito promijeniti. Naime, Porsche je u svega deset godina proizvodnje proizveo 500.000 modela Cayenne, a brojku od milijun će vjerojatno dostići u još kraćem razdoblju. Također, Macan bi mogao u doglednoj budućnosti doseći i prestići 911-icu kada je riječ o ukupnoj proizvodnji. Drugim riječima, budući naraštaji vjerojatno neće percipirati Porsche kroz 911-icu kao što je to slučaj s nama.

Ovaj primjerak neće biti prodan već će ga Porsche zadržati te koristiti za promotivne svrhe, a garaža će mu biti Porscheov muzej. Na kraju dodajmo jedan još značajni podatak od onog da je proizvedeno milijun 911-ica, a taj je da ih je navodno preko 700.000 još uvijek ne cestama širom svijeta.

Podijeli:
1