Porsche predstavio osvježeni Macan

Porsche predstavio osvježeni Macan

Sukladno ranijoj najavi Porsche je i službeno predstavio osvježenu izvedbu svog manjeg SUV-a, odnosno vrlo popularnog modela Macan koji je u četiri godine koliko je dostupan na tržištu prodan u preko 350.000 primjeraka. Facelift uključuje određene izmjene i osvježenja dizajna vanjštine i interijera, ali i značajne dorade s one važnije tehničke strane.

Najuočljivija vizualna novost vanjštine su nova međusobno povezana LED svjetla što je očito značajka koju dijele svi recentni porscheovi noviteti, a iz špijunskih fotografija jasno je i da će se istim detaljem moći pohvaliti i sljedeći model 911. Sprijeda tu su također redizajnirana LED svjetla kao standardni dio opreme, a kupcima će biti dostupan i opcijski sustav Porsche Dynamic Light System Plus.

Nadalje, proširena je ponuda boja karoserije pa će kupci ubuduće moći izabrati Miami plavu, Mamba zelenu, Dolomite sivu i sl. Facelift je također donio redizajniranu prednju armaturu, 11-inčni središnji zaslon, unaprjeđeni infotainment, nove otvore za ventilaciju, novi upravljač i sl. Također, obogaćena je ponuda sustava pomoći vozaču pa će Macan ubuduće biti dostupan s porscheovim Traffic Jam Assista.

Porsche za sada nije objavio konkretne tehničke podatke, no bazni će model i dalje pokretati 2,0-litreni turbo 4-cilindrični pogonski stroj, a dosadašnji 3.6 V6 će vjerojatno biti zamijenjen modernijim 2,9-litrenim turbo V6 motorom. Recimo i da će osvježeni Macan biti dostupan s novim 20 i 21-colnim kotačima te dotjeranim ovjesom. Dizelski motori će najvjerojatnije biti isključeni iz ponude, no za sada nema službenih potvrda tih navoda.

Prodaja na europskim tržištima kreće prije kraja ove godine.

1