Porsche predstavio osvježeni Macan

Porsche predstavio osvježeni Macan

Sukladno ranijoj najavi Porsche je i službeno predstavio osvježenu izvedbu svog manjeg SUV-a, odnosno vrlo popularnog modela Macan koji je u četiri godine koliko je dostupan na tržištu prodan u preko 350.000 primjeraka. Facelift uključuje određene izmjene i osvježenja dizajna vanjštine i interijera, ali i značajne dorade s one važnije tehničke strane.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najuočljivija vizualna novost vanjštine su nova međusobno povezana LED svjetla što je očito značajka koju dijele svi recentni porscheovi noviteti, a iz špijunskih fotografija jasno je i da će se istim detaljem moći pohvaliti i sljedeći model 911. Sprijeda tu su također redizajnirana LED svjetla kao standardni dio opreme, a kupcima će biti dostupan i opcijski sustav Porsche Dynamic Light System Plus.

Nadalje, proširena je ponuda boja karoserije pa će kupci ubuduće moći izabrati Miami plavu, Mamba zelenu, Dolomite sivu i sl. Facelift je također donio redizajniranu prednju armaturu, 11-inčni središnji zaslon, unaprjeđeni infotainment, nove otvore za ventilaciju, novi upravljač i sl. Također, obogaćena je ponuda sustava pomoći vozaču pa će Macan ubuduće biti dostupan s porscheovim Traffic Jam Assista.

Porsche za sada nije objavio konkretne tehničke podatke, no bazni će model i dalje pokretati 2,0-litreni turbo 4-cilindrični pogonski stroj, a dosadašnji 3.6 V6 će vjerojatno biti zamijenjen modernijim 2,9-litrenim turbo V6 motorom. Recimo i da će osvježeni Macan biti dostupan s novim 20 i 21-colnim kotačima te dotjeranim ovjesom. Dizelski motori će najvjerojatnije biti isključeni iz ponude, no za sada nema službenih potvrda tih navoda.

Prodaja na europskim tržištima kreće prije kraja ove godine.

Podijeli:
1