Porsche predstavio osvježeni 911 GT3 RS

Porsche predstavio osvježeni 911 GT3 RS

Porsche će na ženevskom auto salonu održati premijeru osvježene izvedbe modela 911 GT3 RS kojeg će pokretati dotjerana izvedba atmosferskog 4,0-litrenog 6-cilindričnog boxer motora čija je snaga povećana za 20 KS te sada iznosi 520 KS, odnosno 383 kW. Nadalje, ovaj je motor uparen sa 7-stupanjskim PDK mjenjačem što mu omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 3,2 sekunde te najveću brzinu od 312 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored pogonskog sklopa Porsche je osvježio vanjštinu i interijer ovog vozila, a tu prvenstveno mislimo na aero paket, branike, 20 (sprijeda) i 21-colne (otraga) kotače, novi poklopac motora, nova karbonska trkaća sjedala, upravljač i druge slične detalje.

S tehničke strane još su unaprijeđene kočnice i ovjes, a povećana je i količina downforcea. Također, zahvaljujući novim sjedalima, uklanjanu pojedinih elemenata izolacije, novim stražnjim prozorima, lakšim oblogama vratiju i sl. je smanjena ukupna masa vozila.

Kao i do sada ovaj je model moguće bez dodatnog troška opremiti Clubsport paketom koji uključuje roll-bar, 6-točkovne pojaseve i sl, a tu je i Weissach paket koji će dodatno olakšati vozilo s elementima od ugljičnih vlakana. Uz dostupne magnezijske naplatke masa ovog automobila se može spustiti na 1430 kg.

Prve isporuke u Njemačkoj će započeti u travnju, a knjiga narudžbi je već otvorena. Cijena na domaćem mu tržištu će kretati od 195.137 Eura.

Podijeli:
1