Porsche predstavio novi 911 GT2 RS

Porsche predstavio novi 911 GT2 RS

Točnije, najsnažnija i najstrašnija verzija trenutne generacije modela 911, moćni GT2 RS, je imao svoju pred premijeru na predstavljanju video igrice Forza Motorsport 7. Posjetitelji Xbox-ovog okupljanja su imali priliku vidjeti ovaj automobil i uživo mada će službena premijera biti održana vjerojatno tek u rujnu na frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sukladno očekivanjima 911 GT2 RS izgleda odlično te dakako naglašeno agresivno, a za sada još uvijek nisu službeno potvrđene njegove performanse. Podsjetimo, očekuje se da će njegov bi-turbo 3,8-litreni 6-cilindrični boxer motor razvijati snagu između 650 i 700 KS te da će biti uparen s PDK mjenjačem s dvije spojke. Do 100 km/h će ubrzavati za manje od 3 sekunde, dok će mu najveća brzina biti veća od 330 km/h.

Dakako, pravocrtno ubrzanje nije ono što su u Porscheu ciljali. Za odlične vozne sposobnosti i agilnost će se pobrinuti novi sportski aero kit, unaprijeđeni upravljač, kočnički sustav, ovjes, sustav upravljanja na stražnjim kotačima, sustav raspodjele okretnog moment, aktivni stražnji diferencijal s blokadom i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1