Porsche predstavio nove ulazne modele 911 Carrera Coupe i Cabriolet

Porsche predstavio nove ulazne modele 911 Carrera Coupe i Cabriolet

Više od pola godine nakon što su predstavljene S izvedbe modela 911 Carrera, njemački je proizvođač sada predstavio i tzv. ulazne, odnosno bazne izvedbe 911 Carrera i Carrera Cabriolet. Ove moele pokreće 3,0-litreno bi-turbo 6-cilindrični boxer motor snage 283 kW, odnosno 385 KS te najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Podsjetimo, u S izvedba je snage 330 kW, odnosno 450 KS te najvećeg okretnog moment od 530 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti motor je standardno uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na stražnje kotače. Manja snaga i moment se nisu pretjerano negativno odrazili na performanse. Naime, 911 Carrera Coupe do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu, a s opcijskim Sport Chrono paketom za isto ubrzanje mu je potrebno 3,9 sekundi. S izvedbi je potrebno 3,6, odnosno 3,4 s.

911 Carrera Cabriolet je zbog nešto veće mase malo tromija pa joj do stotke treba 4,3 sekunde, odnosno 4,1 s sa Sport Chrono paketom. Usporedbe radi Carrera S Cabriolet isto ubrzanje obavlja za 3,8, odnosno 3,6 sekundi. Sve u svemu, ne pretjerano bitno. Dodajmo i da će Carrera Coupe imati najveću brzinu od 293, a Cabriolet 290 km/h.

Vizualno bit će teško razlikovati standardnu Carreru od Carrere S. Primjetno je tek da Carrera ima po jednu ispušnu cijev na svakom stražnjeg kraja dok su kod S izvedbe otraga dva para. Također, ulazni je model opremljen 19 i 20-colnim kotačima sprijeda i otraga Kupcima će biti dostupan opcijski sportski ispuh koji će pak dolaziti s dva ovalna završetka. Interijer je isto više-manje prenijet Carrere S, uključujući i 10,9-inčni središnji zaslon infotainmenta.

Novi Carrera modeli dolaze s vrlo bogatom standardnom opremom. Oba su opremljena sa sustavom PASM (Porsche Active Suspension Management), kočnički sustav dolazi s Wet načinom rada za mokre kolnike koji prilagođava rad sustava za nadzor stabilnosti i ABS. U opcijskoj će se opremi nalaziti PCCB sustav keramičkih kočnica te 20 i 21-colni kotači s modela S.

Prve isporuke se očekuju početkom krajem ove ili početkom iduće godine, a potom će stići i verzija s pogonom na sva četiri kotača.

Podijeli:
1