Porsche predstavio Cayenne E-Hybrid

Porsche predstavio Cayenne E-Hybrid

Porsche je predstavio novu izvedbu modela Cayenne, a riječ je o plug-in hibridnoj verziji pod oznakom E-Hybrid. Riječ je o izvedbi koju pokreće kombinacija 3,0-litrenog turbo V6 benzinca te električnog motora ukupne snage 339 kW, odnosno 460 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Također, treba reći i da je ovaj model opremljen 14,1 kWh litij-ionskom baterijom koja će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 40-ak kilometara pri najvećoj brzini od 130 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam električni motor je snage 100 kW, odnosno 134 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm te pomaže benzincu da ubrza ovaj Cayenne do 100 km/h za 4,8 sekundi te dosegne najveću brzinu od 253 km/h.

Dodajmo i da dio pogonskog sklopa ovog automobila čini 8-stupanjki automatski mjenjač te pogon na sva četiri kotača. Pogonski sklop nudi vozaču na izbor nekoliko načina rada pogona ovisno o stilu vožnje, odnosno načinu na koji namjerava voziti svoj Cayenne, a punu iskoristivost benzinca i električnog motora će omogućiti način Sport Plus.

Dodajmo da je Cayenne E-Hybrid standardno opremljen 3,6 kW on-bord punjačem, a u opcijoj se opremi nudi i 7,2 kW punjač s kojim je bateriju moguće napuniti za malo više od dva sata. Recimo i da će Cayenne E-Hybrid imati nekoliko posebnih elemenata opreme vanjštine i interijera koji će ga razlikovati od standardne verzije.

Podijeli:
1