Porsche predstavio Cayenne Coupe

Porsche predstavio Cayenne Coupe

Treća generacija porscheovog velikog SUV-a je upravo proširena s novom i vizualno dinamičnijom izvedbom Cayenne Coupe. Riječ je o modelu koji će biti konkurencija mercedesovom GLC Coupeu i, osnivaču ovog segmenta, BMW-ovom X6. Cayenne Coupe će se od standardnog modela prvenstveno razlikovati nižom linijom krova (posebno otraga), novim stražnjim krajem te s još ponekim manjim detaljem.

Općenito Cayenne Coupe je sportskijeg dizajna što je prvenstveno zasluga novog i jedinstvenog stražnjeg kraja, a to je dovelo do promjena kod stražnjih vratiju, prozora i sl. Dodajmo i da se otraga nalazi prilagodljivi stražnji spojler koji se pri brzinama većim od 90 km/h može izdignuti do 135 mm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, minimalno su izmijenjeni širina i položaj A nosača krova te kut vjetrobranskog stala pa je cijeli krov niži za 20-ak mm. S druge strane novu lukovi blatobrana su doveli do neznatnog proširenja automobila.

Vrijedi istaknuti da će Cayenne Coupe biti standardno opremljen s panoramskim staklenim krovom, a opcijski će biti dostupan karbonski krov. Dakako, Cayenne Coupe će biti dostupan s nekoliko sportskih paketa koji će, između ostalog, uključivati 22-colne kotače, posebne presvlake, sportski ispuh i sl.

Cayenne Coupe će u standardnoj opremi imati sustav PASM (Porsche Active Suspension Management), paket Sport Chrono, 20-colne kotače, sportska sjedala i sl. Zapremina prtljažnika iznosi 622 l, a preklapanjem stražnjih sjedala obujam raste na 1537 l. Izvedba Turbo dlazi sa zapreminom od 600 l, odnosno 1509 l s preklopljenom stražnjom klupom. Inače, kupci će bez doplate moći odabrati između klasične stražnje klupe i dva komforna sjedala.

Prilikom lansiranja ovaj će model kupcima biti dostupan s dva pogonska stroja. Ponudu će otvoriti 3.0 V6 snage 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Najveća brzina ovako motoriziranom Cayenne Coupeu će iznositi 243 km/h, a do 100 km/h će ubrzavati za 6 sekundi.

Vrh ponude će činiti Cayenne Turbo Coupe kojeg će pokretati 4,0-lireni V8 bi-turbo snage 550 KS te najvećeg okretnog momenta od 770 Nm. Za dostizanje brzine od 100 km/h će mu trebati 3,9 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 286 km/h.

Podijeli:
1