Porsche Taycan – u rujnu napokon produkcijska izvedba

Porsche Taycan – u rujnu napokon produkcijska izvedba

Iz Porschea je stigla službena potvrda kako će model Taycan u svojoj konačnoj produkcijskoj izvedbi biti predstavljen u rujnu ove godine. Drugim riječima, šira javnost će se s njim moći pobliže upoznati na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Porsche već zaprima narudžbe za ovu električno pokretanu sportsku limuzinu najavljenu studijom Mission E te su već zaprimili preko 20.000 narudžbi. Mjesto na listi će vas stajati 2.500 eura, a konačna cijena još uvijek nije poznata. Interes je premašio prvotna očekivanja pa su u Porscheu nedavno odlučili udvostručiti ranije proizvodne godišnje planove.

Prve isporuke ovog automobila su planirane prije kraja ove godine, a prema ranije dostupnim informacijama, kupcima će biti dostupne tri izvedbe. Prva će biti standardni Taycan kojeg će slijediti i Taycan 4S i Turbo koji će činiti vrh ponude. Nomenklatura je pomalo neobična jer bi svi modeli trebali imati pogon na sva četiri kotača i u najsnažnijoj se ne bi trebao nalaziti turbopunjač, no moguće je da u Porscheu za sada žele zadržati kupcima poznati način imenovanja svojih vozila.

Što se električnog pogonskog sklopa tiče, u Turbo izvedbi se očekuje kombinirana snaga prednjeg i stražnjeg motora već od 600 KS. Tako bi mu za ubrzanje do 100 km/h bilo potrebno tek nešto više od 3 sekunde, a 200 km/h će dosegnuti za manje od 12 sekundi. Litij-ionska baterija bi ovom vozilu trebala omogućiti autonomiju od oko 500 km. Ovu je bateriju putem sustava brzog punjenja (800 V) za svega 15 minuta moguće napuniti toliko da vozaču omogući narednih 400 km autonomije. Kratko punjenje od svega 4 minute će omogućiti daljnjih 100 km.

Nakon što na tržište stigne limuzina, Porsche će kupcima ponuditi i karavanski Taycan Sport Turismo.

Podijeli:
1