Porsche potvrdio – Taycan će imati premijeru 4. rujna

Porsche potvrdio – Taycan će imati premijeru 4. rujna

Nakon više teasera te raznih viđenja razvojnih modela iz Porschea je stigla potvrda kako će 4. rujna biti održana službena premijera modela Taycan. Podsjetimo, riječ je o prvom serijskom električno pokretnom Porscheu, a predstavljanje će biti održano istog dana na tri kontinenta.

Točnije, Taycan će biti predstavljen na posebnim priredbama u Kanadi, Kini i Njemačkoj. Proizvođač iz Stuttgarta je već primio preko 30.000 narudžbi za ovaj automobil čiji bi pogonski sklop, u top izvedbi, trebao razvijati snagu od preko 600 KS. Službenih tehničkih podataka još uvijek nema, no Taycan bi trebao ubrzavati do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, dok će mu se autonomija navodno kretati oko 500 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U ponudi bi u konačnici trebalo biti par izvedbi, a one niže snage će biti cijenom nešto pristupačnije. Početna verzija će navodno biti opremljena baterijom kapaciteta 80 kWh, a snaga će joj se kretati oko 330 KS, a izgledna je i verzija snage oko 390 KS. Sredinu ponude bi pak trebale činiti izvedbe 4S snage oko 435 i 490 KS. One bi trebale imati bateriju kapaciteta oko 96 kWh.

Nagađa se i kako bi Porsche kasnije trebao lansirati i verziju koja će nositi oznaku Turbo S. Njena snaga bi pak mogla kretati oko 740 KS. Više bi trebaloi saznati uskoro, a šira javnost će se s ovim automobilom moći pobliže upoznati na predstojećem frankfurtskom auto salonu.

Podijeli:
1