Porsche potvrdio proizvodnju električnog koncepta Mission E Cross Turismo

Porsche potvrdio proizvodnju električnog koncepta Mission E Cross Turismo

Porsche je sada i službeno potvrdio kako će konceptni model Mission E Cross Turismo, predstavljen ove godine u Ženevi, dobiti svoju produkcijsku izvedbu. Proizvodnja će biti povjerena pogonima u Zuffenhausenu, no za sada nije poznato kada će započeti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U istim pogonima će se proizvoditi i limuzinski model Taycan, produkcijska izvedba studije Mission E te prvi električni mainstream porscheov automobil. Produkcijski će se Cross Turismo dakako temeljiti upravo na Taycanu i biti njegova praktičnija karavanska, odnosno shooting brake izvedba. Stoga je sasvim moguće da će konačni naziv ovog automobila biti Taycan Cross Turismo, no za sada nema potvrda tih navoda.

Očekuje se kako će serijski model pokretati električni pogonski sklop od dva električna motora kombinirane snage od oko 600 KS. Autonomija će se navodno kretati oko 500 km, a podržavat će tehnologiju brzih punjača. Nadalje, pogon će biti na sva četiri kotača, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati manje od 3,5 sekundi.

Proizvodnja će vjerojatno započeti tijekom 2021, a tada bi ovo vozilo trebalo i stići na tržište. Kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu te praktičan i modularan interijer.

Podijeli:
1