Porsche potvrdio proizvodnju električnog koncepta Mission E Cross Turismo

Porsche potvrdio proizvodnju električnog koncepta Mission E Cross Turismo

Porsche je sada i službeno potvrdio kako će konceptni model Mission E Cross Turismo, predstavljen ove godine u Ženevi, dobiti svoju produkcijsku izvedbu. Proizvodnja će biti povjerena pogonima u Zuffenhausenu, no za sada nije poznato kada će započeti.

U istim pogonima će se proizvoditi i limuzinski model Taycan, produkcijska izvedba studije Mission E te prvi električni mainstream porscheov automobil. Produkcijski će se Cross Turismo dakako temeljiti upravo na Taycanu i biti njegova praktičnija karavanska, odnosno shooting brake izvedba. Stoga je sasvim moguće da će konačni naziv ovog automobila biti Taycan Cross Turismo, no za sada nema potvrda tih navoda.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekuje se kako će serijski model pokretati električni pogonski sklop od dva električna motora kombinirane snage od oko 600 KS. Autonomija će se navodno kretati oko 500 km, a podržavat će tehnologiju brzih punjača. Nadalje, pogon će biti na sva četiri kotača, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati manje od 3,5 sekundi.

Proizvodnja će vjerojatno započeti tijekom 2021, a tada bi ovo vozilo trebalo i stići na tržište. Kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu te praktičan i modularan interijer.

Podijeli:
1