Porsche potvrdio – Cayenne neće dobiti dizelski V8, V6 možda

Porsche potvrdio – Cayenne neće dobiti dizelski V8, V6 možda

Porsche nikada nije razvio svoj dizelski motor, a s obzirom na orijentaciju Grupe VW prema električnim pogonima vjerojatno nikada niti neće. Unatoč tome pojedini modeli iz njegove ponude su pogonjeni tom vrstom motora pa će tako vjerojatno biti riječ i s novom generacijom modela Cayenne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Cayenne će unatoč ranijim izvještajima biti ponovno dostupan s dizelskim motorom, no ovaj put će se vjerojatno raditi samo o dizelskom 3,0-litrenom V6 pogonskom stroju. Dizelskoj V8 verziji se ne treba nadati.

Porscheov šef za pogonske sklopove SUV-ova Friedmann Heller je izjavio kako dizelski motori u nekim dijelovima svijeta (čitaj Europi) još uvijek imaju smisla jer za njima postoji dovoljna potražnja. Dodao je da trenutno vrše analize financijske opravdanosti lansiranja jednog takvog modela te otklonio mogućnost snažnije Cayenne S Diesel izvedbe. Dakle, dizelski V8 neće stići na tržište, a V6 je vrlo vjerojatan.

Dodajmo da će manji Macan svakako nastaviti s dizelskim motorima, a Cayenne bi trebao dobiti hibridni pogonski sklop iz Panamere Turbo S E-Hybrid. Ta bi verzija sa 680 KS trebala činiti sami vrh ponude ovog modela.

Podijeli:
1