Porsche planira nasljednika modela 918 Spyder, ali…

Porsche planira nasljednika modela 918 Spyder, ali…

Porscheov šef odjela za istraživanje i razvoj Michael Steiner je u svom posljednjem intervjuu rekao kako će ovaj stuttgartski proizvođač razviti nasljednika modelu 918 Spyder kada razvoj tehnologije to omogući, odnosno kada tehnička rješenja omoguće da nasljednik u svakom pogledu bude bolji od svog prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, Steiner tvrdi kako takva trenutno ne postoji te da opstanak budućih superautomobila ovisi upravo o tehnologiji, odnosno njenom daljnjem razvoju. Naime, kada bi Porsche danas razvijao superautomobil njega bi pokretao hibridni pogonski sklop, a to su već napravili s 918-icom.

Steiner je time neizravno potvrdio kako trenutna razmišljanja vodećih ljudi u Porscheu idu za tim da bi nasljednik modela 918 trebao biti u potpunosti električno pokretani automobil. Kod sportskih električnih automobila najveći problem su dakako baterije, odnosno njihova masa i autonomija koju su u stanju pružiti.

Dakle, Steiner ustvari za nasljednika modela 918 smatra kako je potreban značajan napredak u tehnologiji električnih pogonskih sklopova i baterija, a za to će prema njegovom mišljenju biti potrebno i više od deset godina. S druge strane, tehnologija je očito dovoljno napredovala za modele poput Mission E čija se produkcijska verzija očekuje uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1