Porsche Panamera novi je rekorder Nürburgringa u svojoj klasi

Porsche Panamera novi je rekorder Nürburgringa u svojoj klasi

I prije službene premijere Porsche je počeo promovirati svoju novu Panameru. Novim je modelom oborio rekord na kultnoj stazi Nürburgring Nordschleife za tu klasu vozila

Porsche se prošloga tjedna pohvalio postignućem svojeg novog modela obiteljskog automobila s četverim vratima. Njihova Panamera, i to u novoj inačici čija se premijera tek očekuje, oborila je rekord kultne staze Nürburgring Nordschleife. U pothvatu je sudjelovao testni vozač Lars Kern, koji je novi model Panamere provezao jednim krugom “Ringa”, dugim 20,8 kilometara, za tek nešto ispod 7 minuta i 30 sekundi (preciznije 7:29,81). Dosadašnji rekorder klase bio je Mercedes-AMG GT63 S.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi je to službeni rekord ove staze za “executive” kategoriju vozila, potvrđeno je nakon odrađene vožnje. Kern je poručio kako su mu ovo rekordno vrijeme omogućila poboljšanja ugrađena u novu Panameru, u njezinu šasiju i pogon, te novi elektromehanički stabilizacijski sustav koji umiruje gibanje automobila oko uzdužne osi (roll).

Rekordna Panamera bila je opremljena trkaćim sjedalom i sigurnosnim kavezom za vozača. Osim toga, ovaj još kamuflirani model jednak je onome koji će Porsche serijski proizvoditi. Za obaranje rekorda korištene su posebne gume Michelin Pilot Sport Cup 2, izrađene posebno za ovaj automobil, a nakon njegovog dolaska na tržište bit će moguće i njih nabaviti kao dio dodatne opreme.

Iz Porschea su još kratko poručili da su u novom modelu povećali snagu motora, kao i da su kontrolu nad vozilom te preciznost upravljanja podigli na novu razinu. Osim toga, točne specifikacije nove Panamere koja je postigla ovaj rekord nisu objavljene.

Priču o rekordnoj vožnji možete vidjeti u priloženom videu. Službena premijera Panamere zakazana je za 26. kolovoza.

Podijeli:
1