Porsche objavio video s proizvodne trake Taycana

Porsche objavio video s proizvodne trake Taycana

Jedan od najiščekivanijih električnih automobila u posljednje vrijeme krenuo je u serijsku proizvodnju, a u Porscheu se žele pohvaliti svojim pogonima u Zuffenhausenu detaljnim videom

Prije nekoliko smo dana objavili vijest s video zapisima o proizvodnji električnog Volkswagena ID.3, a sada sličnu stvar ponavljamo i s električnim Porscheom. Video koji ubacujemo u ovu vijest dolazi od samog Porschea – kompanija se, naime, želi pohvaliti optimizacijom proizvodnih procesa u svojoj tvornici u njemačkom Zuffenhausenu kraj Stuttgarta, gdje se sastavlja novi Taycan.

Dodatno ovim videom žele razuvjeriti sve one koji bi možda pomislili da je elektrifikacijom Porsche izgubio “dušu”. Taycan će, kažu, biti proizveden s iznimno detaljnom pozornošću i preciznošću, uz najvišu moguću razinu umješnosti i kvalitete koja odlikuje i druga vozila ove marke.

Nova radna mjesta za Taycana

Osim polusatne reportaže iz svih dijelova proizvodne linije, Porsche je ovoga tjedna podijelio i vijesti o proširenju kapaciteta za proizvodnju svojeg prvog električnog modela. Planiranih 20 tisuća Taycana u prvoj godini već je odavno zaboravljeno, a kompanija najavljuje kako će ih proizvoditi značajno više (koliko točno, nisu potvrdili). O povećanju potražnje i planiranih količina svjedoči i činjenica da su nedavno zaposlili još 500 novih radnika koji će raditi isključivo na sastavljanju Taycana.

“Elektrifikacija pogona nije ubojica radnih mjesta”, izjavio je ovoga tjedna šef ljudskih resursa u Porscheu Andreas Haffner.

Podijeli:
1