Porsche novi upravitelj Lamborghinija?

Porsche novi upravitelj Lamborghinija?

Lamborghini je već neko vrijeme u vlasništvu Grupe Volkswagen, a izravno pod kontrolom Audija, koji je također dio Grupe VW. Prema posljednjim izvještajima ovaj bi se odnos uskoro mogao promijeniti, a Lamborghini potpasti pod kontrolu Porschea. Dakako, također člana Grupe VW.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Automobile Magazine tvrdi kako će se ova promjena unutar samog njemačkog automobilskog diva službeno dogoditi 1. siječnja sljedeće godine jer grupacija želi da sportski modeli ubuduće koriste porscheovu osnovu, odnosno platformu te da Porsche rukovodi sportskim dijelom programa.

Drugim riječima, nakon tog datuma utjecaj Porschea na Lamborghini će biti značajan. Za sada nije poznato hoće li se taj utjecaj vidjeti već na nasljednicima modela Huracan i Aventador s obzirom da je razvoj ovih modela već ranije započeo. Konkretnije, nasljednik Aventadora bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2020. ili možda nešto kasnije, no u svakom slučaju razvoj je u poodmakloj fazi pa su šanse za veći porscheov utjecaj od trenutnog relativno male.

S druge strane nasljednik Huracana se očekuje tri do četiri godine kasnije pa je vjerojatnost za veći utjecaj Porschea puno veća. Naime, Lamborghini je već započeo razvoj nasljednika svog ulaznog modela koji bi se temeljio na istoj konstrukciji kao i nasljednik Aventadora, no navodno još nije kasno to promijeniti. Spomenuti izvor tvrdi da bi Porsche, Audi i Lamborghini lako mogli razviti novu aluminijsku modularnu platformu koju bi koristili gotovo svi sportski modeli iz Grupe VW pa tako i nasljednik Huracana.

Podijeli:
1