Porsche Mission E je tek početak

Porsche Mission E je tek početak

Porsche Mission E, odnosno prvi u potpunosti električno pokretani Porsche će na tržište stići tijekom 2019, a već sada su planirane daljnje verzije ovog automobila. Razvoj ovog modela još uvijek nije završen te se proizvod dodatno usavršava iz dana u dan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Porscheov šef proizvodnje Albrecht Reimold je potvrdio kako će prilagodbe pogona u Zuffenhausenu krenuti uskoro te da će kapacitet biti oko 20.000 jedinica godišnje. Također, sukladno potrebama to će biti moguće lako povećati.

Reimold je također potvrdio da se već sada razmatraju daljnji koraci, odnosno proširenje ponude modela Mission E s novim verzijama. Također, rekao je da bi Mission E mogao imati nešto kraći proizvodni vijek. Naime, uobičajeno je da se automobil proizvodi otprilike sedam godina, no ti se rokovi u novije vrijeme skraćuju.

Što se samog produkcijskog Mission E tiče za sada nema službenih potvrda o kakvom će se točno pogonskom sklopu raditi. Naime, nagađa se da će ga pokretati dva električna motora te da će kupcima biti dostupne tri izvedbe različite snage. Točnije, tzv. ulazni model će razvijati oko 400 KS dok bi vrh ponude trebala činiti verzija snage između 650 i 700 KS. Srednji model će razvijati snagu od oko 500 do 550 KS.

Također, očekuje se da će Mission E svojim kupcima ponuditi autonomiju od oko 450 km te da će njegove baterije biti moguće napuniti do 80% kapaciteta za oko 20 minuta putem naprednog brzog punjača.

Podijeli:
1