Porsche – Mission E je samo početak elektrifikacije ponude

Porsche – Mission E je samo početak elektrifikacije ponude

Porscheov šef Oliver Blume je u svom posljednjim intervjuu otkrio kako bi ovaj stuttgartski proizvođač nakon produkcijske izvedbe konceptnog modela Mission E svojim kupcima vrlo lako mogao ponuditi i druge električne automobile.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do značajnijeg širenja električne ponude bi trebalo doći u prvoj polovici idućeg desetljeća, no Blume za sada nije htio otkriti o kojim bi se to točno električnim modelima moglo raditi. Rekao je kako je jedan od glavnih razloga za daljnju elektrifikaciju ponude svakako činjenica da mnoge države pred proizvođače postavljaju sve strože emisijske standarde, a tu je posebno istaknuo Kinu koja u posljednje vrijeme ima veliku želju pročistiti zrak u svojim velikim gradovima pa mnogi predviđaju kako će njihovi emisijski standardi uskoro postati jedni od najrestriktivnijih na svijetu.

Dakako, ova tehnologija nudi i mnoge prednosti kada je riječ o performansama i voznim sposobnostima vozila pa je stoga ona i Porscheu “vrlo interesantna”. Njen daljnji razvoj rješava mnoge probleme, poput autonomije i sl, pa je sasvim razumljivo da Porsche u njoj vidi odličan način za daljnje širenje ponude i povećanje prodaje.

Blume je dodao da će prije dolaska baterijskih Porsche ponudu proširiti plug-in hibridnim modelima, odnosno da će na tržište uskoro stići hibridni verzije ostalih modela pored Cayennea i Panamere.

Na kraju podsjetimo da bi produkcijski Mission E na tržište trebao stići tijekom 2019, a u Porscheu namjeravaju godišnje prodavati oko 20.000 primjeraka. Najavni koncept su pokretala dva električna motora, po jedan za svaku osovinu, kombinirane snage od 600 KS. Autonomija mu se navodno kretala oko 500 km.

Podijeli:
1