Porsche Mission E će biti dostupan u nekoliko verzija

Porsche Mission E će biti dostupan u nekoliko verzija

Porsche je potvrdio da će produkcijska izvedba električnog pokretanog koncepta Mission E kupcima biti dostupna u nekoliko različitih verzija. Točnije, Oliver Blume, porscheov glavni izvršni direktor, je izjavio da će se ovaj model moći pohvaliti zavidnom autonomijom, brzim punjenjem baterija te ponudom verzija različite snage koja će zadovoljiti širi krug kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, produkcijski Mission E će se u porscheovoj ponudi u osnovi smjestiti ispod Panamere, a autonomija će mu se kretati oko 500 km, dok će za punjenje baterija biti potrebno svega 15-ak minuta. O snazi Blume za sada nije htio govoriti, osim već navedenog, odnosno da će biti više različitih verzija.

Ipak, očekuje se da će se u ponudi svakako naći verzija s dva električna motora kombinirane snage oko 600 KS te s pogonom i upravljanjem na sva četiri kotača. Ovaj bi model 100 km/h trebao stizati za svega 3,5 sekundi.

Nadalje, Blume je rekao i da u Porscheu razmatraju mogućnost OTA (over-the-air) načina nadogradnje on-board sustava, uključujući i dorade koje će omogućiti veću snagu pogonskog sklopa. Uz funkciju brzog punjenja Mission E bi u opremi trebao imati i sustav indukcijskog punjenja baterija.

Podijeli:
1