Porsche Macan – posljednji teaser

Porsche Macan – posljednji teaser

Porsche bi uskoro trebao predstaviti osvježenu izvedbu trenutne izvedbe modela Macan. Prije otprilike tjedan dana smo imali priliku vidjeti video zapis i set fotografija s testiranja ovog automobila u južnoj Africi, a sada je proizvođač iz Stuttgarta objavio i posljednji teaser pred skoru premijeru na kojem vidimo nova stražnja svjetla.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, glavni detalj na redizajniranom stražnjem kraju ovog vozila će biti nova i međusobno spojena stražnja svjetla prema uzoru na novi Cayenne, Panameru, a prema posljednjim informacijama isto će rješenje biti primijenjeno i na novu generaciju modela 911. Spomenute ranije fotografije otkrivaju i druge manje primjetne izmjene branika, maske i prednji svjetala.

S druge strane veće se promjene očekuju u unutrašnjosti vozila, a posebno bi se trebali isticati veći središnji zaslon infotainmenta te dorađeni središnji stup. Također, kupci mogu očekivati bogatiju i napredniju opremu.

O tehničkim unaprjeđenima za sada nema konkretnijih informacija, a iz Porschea su samo rekli da će ovaj Macan biti “značajno unaprjeđen u područjima dizajna, komfora, povezivosti i voznih sposobnosti.” Recimo i da su ranije glasine upućivale na to da bi osnovni model trebao biti opremljen dorađenom verzijom 2,0-litrenog turbo benzinca koji će navodno razvijati snagu veću od 300 KS.

Nadalje, Macan S bi trebao pokretati novi turbo 3.0 V6 snage oko 360 KS što je 20 KS više od trenutne izvedbe. Macan Turbo bi pak trebao zamijeniti 3.6 V6 s novim turbo 2,9-litrenim pogonskim strojem snage oko 440 KS, odnosno 34 KS više od prethodnika.

Prodaja osvježene izvedbe će na europskim tržištima krenuti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1