Porsche još jednom najavio Mission E

Porsche još jednom najavio Mission E

Do premijere produkcijske izvedbe modela Mission E je ostalo nešto više od godinu dana, no Porsche već provodi opsežna testiranja ovog automobila na cestama. Proizvođač iz Stuttgarta je čak objavio nekoliko fotografija testnih pretprodukcijskih prototipa prilikom njihove proizvodnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko na priloženim fotografijama možemo vidjeti, a kako se i očekivalo, konačni Mission E će biti vrlo sličan najavnoj studiji, odnosno radit će se o vozilu koje će kombinirati elemente Panamere i 911-ice i u osnovi biti limuzina s tzv. fastback stražnjim krajem. Proizvođač ga najavljuje kao “najsportskije i tehnološki najnaprednije vozilu u svom segmentu.”

Službeni izvještaji upućuju na to da će se snaga pogonskog sklopa produkcijske izvedbe modela Mission E kretati oko 600 KS, što znači kako će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za manje od 3 i pol sekunde. Nadalje, autonomija bi mu se trebala kretati oko 500 km. Pored ove, najsnažnije verzije, očekuje se kako će Porsche ponuditi i dva modela nešto manje snage, oko 400 i 550 KS, a njihova bi autonomija mogla biti i veća.

Proizvodnja ovog automobila će navodno biti povjerena novim pogonima u Stuttgartu, a sadašnji plan predviđa proizvodnju od oko 20.000 jedinica godišnje, no ako potražnja bude veća Porsche se tome može lako prilagoditi te povećati proizvodnju. Tehnologija ovog modela će se vrlo vjerojatno naći i u drugim karoserijskim verzijama (produkcijska verzija studije Cross Turismo, coupe, kabriolet), a izgledno je i da će drugi članovi Grupe VW istu iskoristiti za svoje modele. Tu prije svega mislimo na mogućnost proizvodnje električnog Bentleya i sl.

Prema sadašnjim saznanjima Porsche bi produkcijski Mission E trebao predstaviti tijekom sljedeće godine. Izgledno je kako će se to dogoditi na frankfurtskom auto salonu, a prodaja će krenuti najkasnije u prvoj polovici 2020.

Podijeli:
1